Роберто Фико: Дойде моментът РСМ да започне преговори с ЕС

Днес той говори пред македонския парламент
14 апр 2022 01:00, Росен Стойчев
26
Роберто Фико: Дойде моментът РСМ да започне преговори с ЕС
Снимка: БГНЕС/EPA

Мисля, че не трябва да отлагаме започването на преговорите със Северна Македония за присъединяване към ЕС. Това обяви председателят на Камарата на представителите в Италия Роберто Фико, съобщи Нова Македония.

Той смята, че следващите месеци ще са много важни по темата. Германският външен министър Аналена Бербок обяви, че очаква преговорите да започнат до няколко седмици.

"Знам, че македонският народ мечтае да стане част от ЕС. Ние като европейци не можем да обърнем гръб на тази мечта", обяви Фико.

Днес той е на посещение в Северна Македония. Говори и пред македонския парламент. Фико добави, че Италия ще проведе разговори със своите европейски партньори, за да направи нужното за старт на преговорите.

Северна Македония търси споразумение с България по двустранните въпроси.

Още по темата
Намирането на споразумение ще отвори преговорите за страната. Към момента българското правителство отхвърля твърдението, че е готово да одобри началото на разговорите.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
доРоберто Фико: преди 2 години
Верно беее...наведи се ,хвани здраво палците на краката си и разтвори широко бузи...И ЧАКАЙ МОМЕНТА....он ША пъкне от нейде...
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България тогава ще излезне от Ес както Англия. И без това търпим санкции на Русия и ни отрязаха и евтин петрол и газ и ток та сега ще ни правят и македонци или европейци а не българи
19
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В сайтовете има много троловете от Путиния и те се опитват да наложат мнение на Българите и омраза между Македонци и Българи.Не разбирам как неонацистичната група ,която няма представител в парламента наложи една декларация ,която е в противоречие с договора за добросъседство.Нека умните депутатски да прочетат договора за добросъседство и след това декларацията на ВМРО,която най-първи и веднага подкрепиха БСП и ГЕРБ.Това са трите основни Путински партии в БГ.
18
1
 
9
 
! Отговори
така мисля преди 2 години
да ....да ги приемат халал да им са, и да си сложят таралежа в гажите. А ние рефередндум и да се махаме докато е време от ЕС който вече е с тотален американски контрол
17
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, Македония е 2 000 000 , половината са албанци и др , за 1 милион твърдоглавци ЕС въобще не трябва да се замисля , да им хвърлят бумагите да ги подписват и край .
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато започнат да проявяват уважение към нас тогава може и да започнем преговори. Но засега тия се проявяват като нахални тийнейджъри, които хем храним, хем ни се зъбят.
15
3
 
29
 
! Отговори
аз преди 2 години
Македония в ЕС - Ко? НЕ!
14
2
 
29
 
! Отговори
Петко преди 2 години
А аз мисля, че този жабар трябва да си наляга парцалите, тъй като изобщо си няма и понятие от нашите взаимоотношения и история на Балканите.
13
19
 
6
 
! Отговори
Стария Джо преди 2 години
Само РСМ останаха мишоци, на които може да покажем мускули. Не ни отнемайте тази наслада
12
2
 
29
 
! Отговори
Да "ТраШкиеца&q преди 2 години
Щом ти пречи България, айде терминал 2 и първия еднопосочен полет за Скопие, Кирчо нали ви откри линия за такива заблудени като теб!
11
2
 
31
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Трябва това правителство начело с Просто Киро да си ходи. Не просто са некадърни, но и вредни - ако пуснат РСМ сега. ВЕТО до откат !!
10
46
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да пуснем Македонците в ЕС езика на омразата ще отшуми след време Българите също изпитват омраза към Македонците но тази омраза се захранва от Сърбия и Русия ние имаме само полза от Македония да в ЕС
9
2
 
12
 
! Отговори
5-ко преди 2 години
До иуни ке гледаме чудесен театар ....
8
3
 
41
 
! Отговори
До тракиец преди 2 години
България не пречи! Всички искаме братята от Македония, както от Тракия, Мизия,Добруджа в ЕС. НО, но да уважават България, както я уважават другите и части.
7
2
 
43
 
! Отговори
Карандаш преди 2 години
Дреме ми за македонците. По-лошото е, че да се оживява в България става все по-трудно.
6
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите некъдърни политици май пак се провалиха. Кире внимавай. Или македонците вътре или ти вън. Само сгреши и идваме пред министерството.
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой му трябва таралеж вгащите?
4
3
 
50
 
! Отговори
Сеньор Фико преди 2 години
има право. И е крайно време светът да разбере, че не италианецът Колумб е открил Америка, а македонците. Предлагам на сеньор Фико да поеме щафетата от сенатор Брендан Бойл и в учебниците по история в Италия да се запише, че" според наличните доказателствате най-ранното македонско присъствие в континенталните Съединени щати е установено около 1492"Време е италианците да узнаят истината и да се извинят на македонците затова че векове наред незаслужено отнемат тяхната слава на откриватели.
3
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
шиптарите ще интегрират велика македония във велика албания по-бързо от ес. Това е сигурно. За останалото, не знам.
2
77
 
6
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 2 години
България няма право да пречи.